læserbrev

Stil krav om beskæftigelse

Enhedslisten fik fantastisk opbakning fra vælgerne ved kommunalvalget i Albertslund. Tak for det! Albertslund har brug for, at der bliver skabt flere jobs og
praktikpladser. Vi skal have de unge i uddannelse og arbejde, og de ældre skal
behandles ordentligt. Kommunerne er under stram styring fra Christiansborg og EU.
Den nye blå finanslov lover ikke godt.

Emneord:

Godt gået, Venstre

Plakatkrigen startede natten til lørdag kl. 00. Fra det tidspunkt kunne partierne lovligt opsætte valgplakater i lygtepælene. Vinder blev - partiet Venstre. Allerede 5 min efter start hang der venstremænd og kvinder i mindst 500 lygtepæle i Albertslund. Fantastisk! Godt gået Venstre, et resutatet, der må vinde respekt hos alle lovlydige borgere.
Må vi foreslå Venstre et nyt slogan: Frit valg af alle lygtepæle – væk med alle bureakratiske og snærende regler.

Emneord:

Hatten af for lærerne

Bodil Øster, Kandidat for Enhedslisten
Til valgmøde på Herstedlund Skole kunne man tirsdag aften høre partierne udtale sig om, hvor god kvaliteten i vores folkeskole skal være. Ingen ville spare så meget som en krone på undervisningen eller lærernes tid med børnene. Tænk hvis de holdninger afspejlede sig i dagligdagen på kommunens skoler!

Emneord:

Ikke styr på økonomien

Steen Christiansen og andre socialdemokrater gentager igen og igen, at der er styr på kommunens økonomi. At kommunen har en solid økonomi takket være socialdemokraternes "heroiske" indsats i de sidste mange år, kan man forstå. I forbindelse med budgetvedtagelsen citeres borgmesteren for:"En robust økonomi og et fast blik på fremtiden giver råderum til serviceniveau og byens udvikling". I socialdemokraternes valgmateriale står der ligefrem: "Og der er styr på kommunens økonomi.

Emneord:

Socialdemokratisk hykleri om børnetid

Jeppe Milthers, kandidat for Enhedslisten i Albertslund.
"Børnetid er vigtig tid." Så smukt lyder det i en valgfolder fra Socialdemokraterne, som forleden lå i min postkasse. Men jeg undres. For tror Socialdemokraterne virkelig, at folk allerede har glemt, hvordan partiet - med vedtagelsen af folkeskolereformen for mindre end et halvt år siden - sammen med SF og højrefløjen gennemtrumfede det mest omfattende tyveri af børns tid nogensinde?

Emneord:

Borgmesterfråds

Ebbe Rand Jørgensen og Lene Rygaard Jessen, kandidater for Enhedslisten

Ifølge dagbladet Politiken har en række af landets borgmestre store indtægter fra deres bijobs. Albertslund Kommune er i "superligaen" med borgmester Steen Christiansen, der udover sin borgmesterløn på ca. 655.676 kr tjener 454.696 kr. på diverse politiske bijob.
Steen Christiansen får 200.000 om året for at være formand for kommunekontaktrådet, en udgift, der ifølge kommunens hjemmeside betales af Kommunernes Landsforening.

Emneord:

Tæt på danmarksrekord i ældrebesparelser

Ulla Elsted Jensen, kandidat for Enhedslisten

Fagforbundet FOA skriver i deres nyeste blad om besparelser på ældreområdet, og her kan man bl.a. læse, at Albertslund ligger helt i top blandt landets kommuner. Jeg har regnet på de kommunale nøgletal for nettoforbrug på ældreomsorg pr. borger over 65 år. Resultatet er dybt beskæmmende: Albertslund har i perioden 2009 - 2012 beskåret ældreomsorgen med hele 28! FOAs undersøgelse viser også at Albertslund er en af de kommuner i Danmark, der bruger færrest penge til ældreomsorg pr. borger over 65 år.

Emneord:

Cykel-besvær

Ulla Elsted Jensen, Kandidat for Enhedslisten 
Jeg hører til dem, der har valgt at bruge min cykel som mit primære befordringsmiddel. Og så er det jo rigtigt dejligt, at der er så mange gode cykelstier her i Albertslund.

Men der er en alvorlig mangel: Det er nærmest umuligt at krydse fra nord til syd i kommunen.

Emneord:

Folkeskolen lider stadig efter lockouten

Lærerne har ingen arbejdstidsaftale! I stedet har vi fået en lov 409, men ikke en ny arbejdstidsaftale! Har du en arbejdstidsaftale på dit job? Eller jobber du bare til du segner?
I snit mangler lærerne 1,4 linjefag (pris 22 mia.). Et linjefag består typisk af 480 lektioner, og koster 40.000 kr. Konflikten gav lærerne et uddannelsesløft på 6-7 timer pr. år. Pebernødder!
Det forventes at lærerne jublende kaster sig over nye opgaver i forbindelse med folkeskolereformen. En reform lærerne skal finansiere, hvad de end synes om den.
Snart er der kommunalvalg.

Emneord:

Hvorfor stemte SF imod?

I AP d. 11. juni omtaler Anette Pedersen, SF, Enhedslistens forslag om en ny arbejdstidsaftale med lærerne.

Emneord: