Enhedslisten inviterer til gratis film

Siden 2006 har Enhedslisten Albertslund lavet gratis filmarrangementer, og søndag den 23. april kl. 13.00 inviteres albertslunderne igen til gratis film i MusikTeatret.
Denne gang er der tale om en Albertslund-premiere på filmen "Jeg, Daniel Blake", der vandt De Gyldne Palmer i Cannes i 2016.
Det er den garvede engelske filminstruktør Ken Loach, der har instrueret filmen, der beskriver et socialsystem, der i stedet for at hjælpe mennesker, virker ødelæggende.

Filmen foregår i Newcastle, hvor den 59-årige Daniel Blake arbejder som snedker. Da han bliver arbejdsløs og samtidig får problemer med hjertet, søger han for første gang hjælp fra det offentlige. På trods af, at Daniels læge erklærer, at Daniel ikke må arbejde, giver socialkontoret afslag på økonomisk hjælp og tvinger ham til at raskmelde sig og søge arbejde, så han kan komme i betragtning til en slags understøttelse.
På socialkontoret møder Daniel den enlige mor Katie fra London og de bliver venner. Deres venskab giver dem mod og styrke til at gå imod et labyrintisk system, men det er en svær kamp.


Jeppe Milthers fra Enhedslisten, siger om filmen:
"Det er desværre ikke kun i England, at mennesker risikerer at løbe panden mod en mur i mødet med det sociale system. Også i Danmark oplever vi, at mennesker ydmyges af et socialsystem bestående af rigide regler, kontrol, mistænkeliggørelse og lave ydelser. Det er det man også kalder institutionel vold, og noget som vi i Enhedslisten vil have et opgør med. I stedet skal mennesket sættes i centrum."


Filmen indledes af Steen Rosenquist, der udover at være kommunalkandidat for Enhedslisten i Glostrup, er tidligere formand for de hjemløses organisation SAND.
Der er gratis adgang til filmen. Alle er velkomne og tilmelding er ikke nødvendig.

Emneord: