Albertslund skal være en grøn og trafiksikker by

Læserbrev

Albertslund skal være en grøn og trafiksikker by. 
En gang om måneden bliver en cyklist kvæstet i trafikken i Albertslund, viser en aktindsigt i politiets tal. Helt præcist er det 1,15 cyklist og politiet understreger at der kan være flere sager, der ikke fremgår af deres register. Det er tale om alvorlige kvæstelser, hvor folk havner på skadestuen.
Det skal være sikkert at færdes på cykel. Albertslund markedsfører sig som en cykelvenlig by, som vil have flere til at tage cyklen frem for bilen. Men tallene viser tydeligt at sikkerheden ikke er i top på byens vej- og stisystem, derfor har Enhedslisten stillet forslag om at der udarbejdes en handlingsplan for at nedbringe antallet af ulykker.
Der er oven i købet god økonomi i højne sikkerheden. I følge Jyllandsposten koster en cykelulykke med personskade samfundet over en halv million kroner, og langt den største udgift havner hos kommunen i form af sygedagpenge og genoptræning.
Stig Larsen
Enhedslisten i Albertslund.