Gratis i biffen med Enhedslisten

Dato: 
23. April 2017 13:00
Sted: 
Biograferne i Albertslund

Information: "Den britiske aktivist, socialist og humanist Ken Loach fortæller i sin nye film, 'I, Daniel Blake', om et socialsystem, der knuser de mennesker, det burde hjælpe".
Daniel Blake har arbejdet som snedker i Newcastle det meste af sit 59-årige liv. Men nu skranter han og er dertil arbejdsløs, så for første gang må han søge hjælp fra det offentlige. Daniels læge siger, at han ikke må arbejde, men socialkontoret giver alligevel afslag på økonomisk hjælp, og han er nødt til at erklære sig rask og søge arbejde på fuld tid hver uge for at komme i betragtning til en slags arbejdsløshedsunderstøttelse.
På socialkontoret møder han den enlige mor Katie fra London. Daniel og Katie befinder sig i et labyrintisk system. venskab giver dem mod og styrke til at gå imod et sygt system, men det er en svær kamp.
Hayley Squires, der spiller Katie i filmen forklarer i et interview:
"Politikken er den samme i hvert land. Afstanden mellem klasserne er den samme i hvert land. Dæmoniseringen af bestemte grupper er den samme i hvert land. Detaljerne i velfærdssystemet eller hvad man kalder det er forskellige i hvert land. Men konsekvenserne, resultaterne, meningen med det er præcist de samme"
En repræsentant for Enhedslisten indleder.

 

 

Emneord: